Freebie

Download hier ons gratis e-book over hoe jij jouw eigen succes kunt definieren!

3x tips om te ondernemen met meer structuur

Structuur aanbrengen in je bedrijf – dat klinkt wel goed, maar waar begin je? Misschien lijkt het je wel onbegonnen werk. Wat pak je aan waardoor je ook snel resultaat ziet? Wat levert het je überhaupt op als je hier tijd voor vrij maakt? Orde in de chaos scheppen hoeft echt niet zo lastig te zijn en zorgt voor meer tijd en meer omzet. Om je op weg te helpen deelt structuurcoach Shelley van Hashtag Lifegoals 3 tips om te ondernemen met meer structuur in je leven. 

Tip #1: Automatiseer (delen van) je workflow

Er is zo veel slimme technologie, daar moet je gebruik van maken! Nog veel te veel ondernemers doen alles handmatig in hun bedrijf, omdat ze “persoonlijk willen blijven” of omdat ze simpelweg niet weten wat ze zouden kunnen automatiseren en hoe. Mijn vaste regel is: als je het vaker dan twee keer moet doen en het heeft minstens 3 grote handmatige handelingen, dan moet er een (in ieder geval deels) geautomatiseerd systeem voor komen. 

Een van mijn favoriete tools om te automatiseren is Zapier. Daarmee kun je connecties maken tussen verschillende ‘apps’ (zoals Gmail of Trello) en automatisch informatie doorzetten. Om je een voorbeeld te geven: stel, er zit veel tijd in jouw inbox management. Je ontvangt veel emails en vergeet daardoor vaak om mensen te beantwoorden. In Trello houd je jouw to do’s bij. Met Zapier kun je dan een link maken tussen je inbox en Trello waarbij elke binnenkomende nieuwe mail die jij in het mapje ‘Niet vergeten’ zet, automatisch in je Trello to do lijst wordt gezet met alle nodige informatie. Handig toch! 

Bekijk wat jij kunt automatiseren (of dat nou met Zapier of op andere wijze is) en bespaar meteen tijd. Hoe minder je handmatig hoeft te doen, hoe meer je tijd overhoudt voor andere dingen!

Tip #2: Doe de 20/80 oefening

Voel jij je soms wat stuurloos op een dag en vind je prioriteiten stellen lastig? De 20/80 oefening komt van het Pareto-principe is een hele fijne om helder te krijgen waar je focus zou moeten liggen. Pak een stuk papier of notitieboekje en maak twee kolommen. Rechts schrijf je de grootste wins op in je bedrijf, de tofste en belangrijkste achievements die jij hebt behaald. Links schrijf je al je dagelijkse activiteiten op. Verbind nu met een lijntje welke dagelijkse activiteiten bijdragen aan je grootste wins. 20% daarvan zal voor 80% van je resultaten zorgen. In plaats van die eindeloze lijst to do’s, focus jij je vandaag voornamelijk op die 20%.

Tip #3: Werk met een planner i.p.v. ellenlange to do lijst

Als er iets demotiverend is, dan is het wel een waslijst aan to do’s waarvan je weet dat je het nooit allemaal af gaat krijgen. Na een tijdje is je bladzijde vol en begin je opnieuw. Sommige to do’s verhuizen op die manier weken (of soms zelfs maanden) mee naar je nieuwe to do lijst zonder dat je ze ooit afvinkt. Niet echt fijn!Werk daarom met een planner in plaats van een ellenlange to do lijst. Een planner helpt je om meer focus te hebben op de taken die aan je doelen bijdragen en om het overzicht te bewaren. Ik heb de Pretty Productive planner ontwikkeld vanuit mijn eigen planmethode. Wil jij ook productiever werken en je to do’s er doorheen knallen? Speciaal voor de Glow Get ‘Em-lezers deel ik een gratis (digitale) week uit de planner. Laat hieronder je voornaam en emailadres achter en ontvang ‘m meteen in je inbox! 

Shelley helpt ambitieuze ondernemers om meer tijd over te houden. Om haar heen zag ze ondernemers struggelen om hun plannen waar te maken doordat hun hoofd overloopt van ideeën en hun to do list eindeloos lijkt. Daarom helpt Shelley met haar bedrijf Hashtag Lifegoals je om structuur aan te brengen in je bedrijf en werkwijze zodat je meer kunt doen in minder tijd en je kunt focussen op dat wat er écht toe doet: het groeien van je business. 

Beeldcredits header + bio foto: Kim van Klaveren

Reader Interactions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

↑ Top of Page