Freebie

Download hier ons gratis e-book over hoe jij jouw eigen succes kunt definieren!

3 essentiële tips om als ZZP’er te groeien op Instagram

Het op- en uitbouwen van je bedrijf als freelancer of solopreneur vereist een slimme marketinggeest. Doordat je als eenpitter als CEO aan het roer staat van je bedrijf, maar ondertussen ook hoofd van Financiën en PR bent, ben je beperkt in je tijd. Dus om zo efficiënt mogelijk te werk te kunnen gaan, is het slimmer om het strategisch sterk aan te pakken. Instagram is een van die elementen die elke zzp’er strategisch zou moeten inzetten. In deze blog geeft social media marketeer Elvira je tips voor hoe je dit kan doen om zo bedrijfsgroei te kunnen realiseren.

Op dit geweldige platform, waarbij alles draait om visuals en presentatie, is het van belang om na te denken over hoe jij je hier gaat ‘vermarkten’. Want enkel wat likes op een post vertalen helaas nog niet direct naar meer geld op de bank. Daarom ziet een Instagram-strategie voor zelfstandigen er heel anders uit dan voor fysieke bedrijven of grotere organisaties. Maar dat betekent niet dat solopreneurs of freelancers hun bedrijf niet op Instagram kunnen laten groeien! Deze 3 punten zijn essentieel om daarbij in gedachten te houden.

1. Branding

Zelfs als alleen jij het gezicht bent achter je bedrijf staat of wanneer je business jouw naam draagt: jij bent het merk. Hoe klein je onderneming ook nog maar is, je potentiële klanten willen hoogstwaarschijnlijk eerst weten wie ‘the brains behind the brand’ is voordat ze een beslissing nemen om met jou samen te werken.

De beste plaats om jezelf op Instagram te vermarkten met een zakelijk Instagram-account is in je bio. Je bio moet duidelijk communiceren wie je bent, wat je doet en hoe jij je klanten helpt. Besteed hier echt aandacht aan, want dit is de entree van jouw Insta-etalage! Hier maken bezoekers kennis met jou en bepalen ze vrij snel of zij meer van je willen weten of doorswipen naar je buren.

2. Netwerken

Instagram is een fantastisch netwerkhulpmiddel. Het is een geweldige plek om andere freelancers, solopreneurs of ondernemers te vinden die je verder kunnen helpen, met je kunnen samenwerken of ambassadeurs voor je worden in de toekomst. Het is één groot netwerkevenement, gewoon online! 

Mijn advies is om, wanneer je Instagram gaat gebruiken om te netwerken, niet alleen mensen met DM’s te spammen om samen te werken of om te brainstormen. Community building is key, ook op Instagram! Laat in plaats daarvan doordachte opmerkingen achter en neem de tijd om relaties met andere Instagrammers te ontwikkelen. Dat zal je uiteindelijk veel meer opleveren!

3. H2H Marketing (Human 2 Human)

En dan nu het leukste gedeelte! Instagram is de perfecte plek om je geheime wapen in te zetten: JIJ! Als ondernemer ben jij het gezicht van je bedrijf en er is niemand anders ter wereld zoals jij. Geef je volgers en potentiële klanten een kijkje in wie je bent door je persoonlijkheid te delen. Of je nu foto’s achter de schermen van je kantoor op je feed deelt of in je Instagram Stories springt om enkele snelle tips te delen, met Instagram creëer jij je eigen podium waar jij jezelf in de spotlights mag zetten en aan je doelgroep laat weten dat jij met je armen wijd open staat om ze te helpen. 

Wij mensen willen kopen bij andere mensen waarbij we ons prettig en met wie we ons verbonden voelen, dus gebruik je Instagram om te delen wie je bent als persoon! Dit is de ultieme manier om je te onderscheiden van de massa en meer vertrouwen op te bouwen bij je publiek.

Show your brand to the world, and look pretty damn good, too. ‘Cause what your business looks like matters… a lot!

Elvira is expert in Marketing & Social media met een voorliefde voor Instagram. Ze krijgt ontzettend veel geluksbubbels wanneer ze Boss Beauty’s kan helpen bij het opschalen van hun positionering. Door ze te helpen hun plan helder te krijgen, worden er enorme stappen gemaakt en ontstaan er zelfs 2.0 versies die helemaal past bij wie ze willen zijn en wat ze willen uitstralen. “Level up, level up” behoort daarom ook tot één van haar favoriete uitspraken! ?

Reader Interactions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

↑ Top of Page