Freebie

Download hier ons gratis e-book over hoe jij jouw eigen succes kunt definieren!

4 redenen waarom jij je boekhouding moet uitbesteden

Als startende ondernemer hou jij je dagelijks bezig met een heleboel werkzaamheden die waarschijnlijk niet in het verlengde liggen van jouw passie en specialiteit. Boekhouding zou er zomaar één van kunnen zijn. Maar investeren in een boekhouder vanaf het eerste moment, is dat het waard? Nikkie, eigenaresse van boekhoudconcept Paperdork, legt jou uit waarom je dit beter wél kan doen. Lees je mee?

“Ik ben nog maar net gestart en heb nog maar een klein budget”, “Ik heb net in veel andere zaken geïnvesteerd” en “Ik wil het eerst zelf proberen”. Allemaal excuses die we zien bij ondernemers zodat ze nog maar geen geld uit hoeven te geven aan een boekhouder. En laten we eerlijk zijn: het is ook wel een beetje een dingetje en niet bepaald een leuke uitgave. Als jij wel gelukkig wordt van cijfertjes, regels en structuur dan kun je het ook best zelf doen. Maar tegen 90% van de ondernemers zeggen wij: besteed je boekhouding ALSJEBLIEFT uit. Ja, vanaf het begin. Dit zijn voor ons 4 belangrijke redenen om je boekhouding uit te besteden.

1. Voorkomen van fouten

Wekelijks spreken we iemand die het nemen van een boekhouder heeft uitgesteld en nu toch hulp zoekt. Of we dan ‘nog even de vorige aangiftes willen checken’. Maar natuurlijk! Ik kan je verzekeren: in bijna alle gevallen vinden we inderdaad fouten. Gelukkig is het in sommige gevallen nog mogelijk om een correctie of suppletie in te dienen. Maar dan ben je dus eigenlijk niets opgeschoten. Achteraf herstellen is namelijk meer werk dan het in één keer goed doen. Daarnaast kan het bij een eventuele controle van de Belastingdienst zorgen voor fikse boetes. En dat is pas écht zonde. Heb je gehoord dat de Belastingdienst niet controleert bij kleine ondernemers of starters? Dan hebben we slecht nieuws voor je… Ja, de kans op een controle is klein. Maar ze controleren wel degelijk – steekproefsgewijs – bij kleine ondernemers.

2. Optimaal profiteren van belastingvoordeel

Als je de regels niet kent, dan loop je letterlijk geld mis. De Belastingdienst heeft vele fiscale regelingen waarmee je een belastingvoordeel kunt halen. En nee, je bent niet dom als je de regels niet kent. Daar heeft een goede boekhouder namelijk letterlijk jaren voor gestudeerd. Maak daar dus gebruik van en zorg ervoor dat jij hier ook maximaal van profiteert! Daarnaast zien we dat veel ondernemers niet weten welke kosten je allemaal mag opvoeren als zakelijke kosten in de administratie. Ook daar kan een boekhouder je helpen. Want hoe meer uitgaven er in jouw administratie staan, hoe lager je winst is en hoe minder belasting je betaalt.

3. Bespaar je energie en tijd

Als cijfers en regels niet jouw ding zijn, kost het jou alleen maar heel veel onnodige energie en tijd. Los van dat het je sowieso waarschijnlijk al veel meer tijd kost dan een boekhouder, blijft het ook in je hoofd hangen. Je kan je natuurlijk veel beter focussen op waar jij wél goed in bent. Het geeft je echt zoveel meer rust in je hoofd als je gewoon weet dat je basiszaken goed op orde zijn.

4. Toch geld besparen met uitbesteden

Boekhouders zijn verre van goedkoop, wat de drempel voor uitbesteden zeker niet laag maakt. ZZP Daily heeft onderzoek gedaan bij verschillende administratiekantoren en daaruit bleek dat de gemiddelde kosten tussen de €79 en €92 per maand liggen. Maar – halleluja – we leven in 2020. Dat betekent dat er tegenwoordig best wat mooie tools zijn om heel gemakkelijk je administratie in bij te houden. En op die manier kun je flink wat geld besparen. Want geloof me: het is ook niet de hobby van boekhouders om al je bonnen te verwerken. Met moderne boekhoudprogramma’s is het een kwestie van een foto maken, uploaden en wat gegevens toevoegen. En als je dat werk zelf doet, en de controle en aangiftes aan de boekhouder uitbesteedt, dan kan je dat zo de helft van de kosten schelen. Dat klinkt goed, toch?

Nikkie den Dekker is co-founder van Paperdork. Paperdork is een totaaloplossing met een boekhoudprogramma + ‘cijfermeester’ en is opgezet met de ambitie om een passende boekhoudoplossing voor jonge ondernemers te maken. Zonder moeilijke taal, mét de digitale technieken van nu. Je houdt zelf super simpel je administratie bij in de app, je boekhouder kijkt met je mee, verstuurt al jouw aangiftes en is beschikbaar voor al je vragen. Zo focus jij je op je onderneming en kun je gewoon goed slapen 🙂

Reader Interactions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

↑ Top of Page