Freebie

Download hier ons gratis e-book over hoe jij jouw eigen succes kunt definieren!

Dit is de kracht van zelfliefde voor jou als ondernemer

Beeld: Willemijn Louws

Alhoewel ‘zelfliefde’ misschien niet een van de eerste thema’s is waar je aan denkt wanneer je aan het ondernemerschap denkt, speelt de mate waarin jij jezelf liefde en allerlei ander moois gunt een enorme rol in jouw leven als ondernemer. Dat weet Merel Teunis, de oprichtster van het zelfliefdeplatform Healthy Wanderlust, als geen ander. Zij vertelt over de waarde van zelfliefde binnen haar ondernemerschap.

“Zelfliefde betekent voor mij prioriteit geven aan mijn eigen welzijn (geluk, gezondheid en persoonlijke groei) en meer voor mezelf durven creëren. Zelfliefde is juist wat mij in het ondernemerschap enorm motiveert om steeds het stapje extra te zetten. Mijn bedrijf en ontwikkeling als ondernemer maakt mij ontzettend gelukkig en draagt absoluut bij aan het leven dat ik graag wil leven. Het kost veel tijd en energie, maar deze investering in mijzelf en mijn leven vind ik het meer dan waard.” Ze geniet dan ook volop van het ondernemerschap: “Vrijheid is een van mijn kernwaardes in het leven, ik zoek het in alles wat ik doe. Dit heeft er mede voor gezorgd dat ik drieënhalf jaar geleden besloot om mijn eigen bedrijf te starten. Als ondernemer begeef je je als het ware op je eigen eiland. Dit is aan de ene kant soms lastig, want even op iemand anders leunen zit er (vaak) niet in, maar het geeft je ook alle vrijheid om in kansen en mogelijkheden te denken. Naast de vrijheid om mijn eigen tijd in te delen vind ik het fantastisch dat je je als ondernemer eindeloos kan blijven ontwikkelen – the sky is the limit. Persoonlijk vind ik het belangrijk om mij vooral te focussen op mogelijkheden; dat je de vrijheid hebt om hiermee te experimenteren, geheel op jouw eigen manier, is geweldig!”

Dat neemt natuurlijk niet weg dat ook Merel af en toe voor een uitdaging komt te staan: “Soms vind ik het lastig dat je als ondernemer vaak een ‘manusje-van-alles’ moet zijn. Dat maakt het zeer veelzijdig, wat aan de ene kant juist fijn is, maar het maakt het ook zeker een uitdaging. Natuurlijk kan je altijd hulp van andere experts inschakelen, maar zeker als beginnend ondernemer is het veel ontdekken en puzzelen. Gaandeweg leer je, maar focus behouden is soms lastig wanneer de to do-lijst bestaat uit veel verschillende taken. Het is een uitdaging om je aandacht en tijd efficiënt te verdelen. Ook is het werk nooit ‘af’, er is altijd wel iets dat beter kan. Gelukkig leer je daar ook mee omgaan. Mindful ondernemen is dan ook een leerschool voor mij en gelukkig gaat het mij steeds beter af. Ik ben iemand die niet goed is in stilzitten en zit vaak vol ideeën. Daarnaast beschik ik over een grote passie en drive om mijn bedrijf te laten groeien en daarmee veel vrouwen te kunnen helpen en inspireren om te investeren in zelfliefde. Een krachtige combinatie die mij al veel heeft gebracht, maar af en toe bewust op de rem trappen is erg belangrijk. Ik vind mijn werk erg leuk en, ook al geeft dit mij gelukkig veel energie, het kost ook energie en aandacht.”

merel-zelfliefde-healthy-wanderlust

Benieuwd naar Merel’s manieren om hier de juiste balans in te vinden en haar tips om mindful te ondernemen vanuit zelfliefde? Je vindt het volledige interview met Merel in The Glow-Getter Magazine #3, naast een heleboel andere artikelen en oefeningen om mindful te ondernemen. Vergeet je ook niet op haar website te kijken?

↑ Top of Page