Freebie

Download hier ons gratis e-book over hoe jij jouw eigen succes kunt definieren!

Glow-Getter #5: Let’s get personal

Van je hobby je werk maken klinkt fantastisch, toch? Voor Sabine van der Toorn (36) is dit de werkelijkheid. Zij zet haar creativiteit in binnen haar eigen bedrijf, Rosa Deco, en helpt ons de wereld een beetje mooier te maken met haar gepersonaliseerde decoraties. 

‘Al van jongs af aan kriebelde het om een eigen bedrijf te starten, vertelt Sabine. ‘Ik heb HBO Facility Management gestudeerd – ik ben nu nog 2 dagen per week werkzaam als Facility Manager – maar ik heb ook een aantal patisserieopleidingen gevolgd. Mijn bedrijf heb ik ingeschreven in 2009 en ik begon met het maken van bruidstaarten, wat ik 6 jaar lang met heel veel plezier heb gedaan. Toen onze tweede dochter geboren werd, bleek het bruidstaarten maken niet langer goed te combineren te zijn met het moederschap en besloot ik het over een andere creatieve boeg te gooien.’ 

Nu maakt Sabine onder de naam Rosa Deco allerlei handgemaakte en gepersonaliseerde decoraties, van houten naambordjes en geboorteaankondigingen tot slingers en wanddecoraties. ‘Als creatief persoon vind ik het heerlijk om concepten te bedenken en deze met mijn handen uit te werken,’ stelt Sabine. ‘Ik vind het dan ook een enorm voordeel aan het ondernemerschap dat ik aan niemand verantwoording hoef af te leggen en zelf kan bepalen wat ik ga maken.’ 

Toch heeft de zelfstandigheid ook zijn keerzijde, aldus Sabine: ‘Ik ben vaak alleen aan het werk en dat kan soms eenzaam zijn. Om de eenzaamheid voor te zijn werk ik graag samen met andere creatieve ondernemers en ga ik graag naar seminars en netwerkbijeenkomsten. Wat ik soms wel lastig vind is dat mijn hobby mijn werk is geworden. Dat is soms niet leuk, want als je bestellingen binnen krijgt ‘moet’ je iets maken – ook als het heel druk is en je even niet zo lekker in je vel zit – in plaats van dat je het doet voor je ontspanning of omdat je het leuk vindt. Gelukkig komt het niet vaak voor dat het zo voelt, want iedere bestelling brengt nog steeds een glimlach op mijn gezicht. 

Sabine heeft dan ook grootse plannen met Rosa Deco: ‘Mijn doel is om fulltime met Rosa Deco aan de slag te kunnen en om veel nieuwe producten te blijven ontwikkelen. Ik zou het dan ook heel tof vinden als mijn producten verkocht gaan worden in mooie webshops en winkels – daar wil ik graag naartoe werken. 

Ben jij nog op zoek naar een persoonlijk, exclusief cadeautje? Neem dan vooral eens een kijkje op www.rosadeco.nl!

↑ Top of Page