Freebie

Download hier ons gratis e-book over hoe jij jouw eigen succes kunt definieren!

5x absolute must-reads voor iedere ondernemer

Als ondernemer ben je constant bezig met jezelf ontwikkelen en meer kennis opdoen, of het nu gaat om het ondernemerschap an sich of jouw eigen werkveld. En omdat wij natuurlijk all for persoonlijke ontwikkeling zijn, hebben wij wat boekentips voor je. Structuur coach Shelley Barendregt (van Hashtag Lifegoals) vertelt je welke boeken jij als ondernemer absoluut gelezen moet hebben! Welke ga jij als eerste lezen?

Shelley: Ik ben gek op lezen! Zeker nu het zomer is, vind ik het heerlijk om op het balkon te zitten met een interessant boek. Ik ben altijd bezig in één fictie boek en één non-fictie boek en heb er al ontelbaar veel verslonden. Om ervoor te zorgen dat jij genoeg leesvoer hebt de komende tijd, heb ik mijn favoriete boeken voor ondernemers voor je op een rijtje gezet.

1. Busy – Tony Crabbe

Met stip op nummer 1 staat Busy van Tony Crabbe. Is jouw antwoord ook standaard “druk” wanneer iemand vraagt hoe het met je gaat? Guilty as charged. Crabbe laat je met Busy inzien waarom het druk hebben een slecht imago geeft (in plaats van succesvol) en hoe je je mindset kunt veranderen. Ik heb er een berg aan eye openers uitgehaald en raad zoveel mogelijk mensen aan dit boek te lezen. Recent heeft hij trouwens ook een nieuw boek uitgebracht, speciaal voor het corona tijdperk: Een Nieuw Begin.

2. Essentialism – Greg McKeown

We willen overal goed in zijn, de ballen in de lucht houden en geen kansen laten liggen. Daardoor doen we vooral heel véél, wat weer leidt tot je altijd druk en opgejaagd voelen in plaats van productief. Greg McKeown pleit voor ‘the disciplined pursuit of less’ waarbij je weer controle krijgt over je to do lijst, tijd en energie. Ik denk dat elke ondernemer zich hier wel in kan vinden. Aanrader!

3. You Are a Badass – Jen Sincero

Oké, niet per se eentje voor ondernemers, maar net zo relevant. You Are A Badass is een fantastisch boek dat je stimuleert om alles uit het leven te halen. Jen Sincero is een kei in relativeren en heeft heerlijk droge humor, dus het boek leest zo weg. Als je op zoek bent naar een echt feelgood boek, dan moet deze bovenaan je lijstje! Minstens net zo interessant is haar tweede boek, You Are A Badass At Making Money. Hiermee heb ik mijn money mindset flink getransformeerd!

4. Babe, you got this. – Emilie Sobels

Een boek uit ons eigen kikkerlandje mag natuurlijk niet ontbreken. In Babe, you got this. heeft Emilie Sobels (het brein achter female co-working space Hashtag Workmode en ambitieuze vrouwen event The Self-Made Summit) meer dan 20 inspirerende vrouwelijke ondernemers geïnterviewd en hun leerzame ervaringen en tips gebundeld. Hier vlieg je zo doorheen! Tip: bestel hierbij ook meteen het Babe, you got this. Werkboek. Dat zit bomvol handige oefeningen voor je business. Sobels zit overigens nooit stil, want inmiddels is zelfs haar derde boek onlangs uitgekomen: The Self-Made Guide.

5. The 4-Hour Work Week – Tim Ferriss

Dit boek heeft lang op mijn to read-lijstje gestaan en ik ben er recent in begonnen. Kleine waarschuwing: het is erg Amerikaans. Dat past niet altijd even goed bij ons nuchtere Hollanders, maar ik neem het introducerende gedeelte met een korreltje zout 😉 Wanneer je aan de hoofdstukken met de concrete stappen toekomt, is het het allemaal waard. Ik heb er al een aantal hele interessante tips uitgehaald en Ferriss biedt fijne handvatten om op korte termijn al veranderingen te maken.

Dat waren ze! Mijn 5 (of eigenlijk 11, als je ze allemaal telt) favoriete boeken voor ondernemers. Ik deel ook regelmatig boekentips op mijn Instagram account @hashtag.lifegoals. Wat is jouw aanrader? Let me know!

Shelley helpt ambitieuze ondernemers om meer tijd over te houden. Om haar heen zag ze ondernemers struggelen om hun plannen waar te maken doordat hun hoofd overloopt van ideeën en hun to do list eindeloos lijkt. Daarom helpt Shelley met haar bedrijf Hashtag Lifegoals je om structuur aan te brengen in je bedrijf en werkwijze zodat je meer kunt doen in minder tijd en je kunt focussen op dat wat er écht toe doet: het groeien van je business. 

Reader Interactions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

↑ Top of Page