Freebie

Download hier ons gratis e-book over hoe jij jouw eigen succes kunt definieren!

Glow-Getter #11: Manifesteren met resultaat

Manifesteren met daadwerkelijk resultaat, dat kan nog best een uitdaging zijn. Het zit hem namelijk helemaal in hoe je dat manifestatieproces precies aanpakt. Om je te helpen écht resultaat te boeken met jouw manifestaties, hebben wij money mindset coach Janneke van Oorsouw gesproken. Zij vertelt over haar weg naar het ondernemerschap, money mindset en de daarbij horende overtuigingen én hoe je zo kan manifesteren dat het je wél oplevert wat je wil bereiken. Lees je mee?

Liever luisteren dan lezen? Je kan dit interview ook beluisteren via onze podcast.

Van fiscalist tot money mindset coach

“Ik heb bedrijfseconomie, notarieel en fiscaal recht gestudeerd. Dat vond ik heerlijk om te doen en ik heb er ontzettend van genoten. Daarna ging ik werken als fiscalist. Ik kan enorm enthousiast worden van cijfers en wetgeving, maar ik keek op kantoor eens om me heen en voelde ‘er klopt iets niet’. Dit kan niet mijn leven zijn, alleen maar adviezen schrijven over cijfers. Hier kan ik geen voldoening uit halen, ik wilde van meer betekenis zijn dan dat,” vertelt Janneke. Vervolgens ging ze werken als coach voor ondernemers. “Naarmate ik meer ondernemers om me heen verzamelde, viel het me op dat ze worstelden met hun mindset. Ze konden iets willen, maar voelden vaak weerstand om het te doen, waardoor hun plannen niet van de grond kwamen.” Al snel combineerde Janneke haar mensgerichte insteek met haar cijfermatige achtergrond en werd ze money mindset coach: “Cijfers zijn niet alleen cijfers, daar gebeurt veel meer achter. Door mijn coachopleiding kwam ik er makkelijker achter wat iemand tegenhoudt en hoe je daar doorheen kan bewegen, terwijl mijn achtergrond als fiscalist me direct kon laten zien wat er klopte in het verdienmodel van een business. Zo vond ik mijn weg in die combinatie. In eerste instantie had ik cijfers iets meer losgelaten, maar dat is zo’n wezenlijk onderdeel van mij dat ik erop heb vertrouwd dat het weer terug zou komen. Nu kan ik er tijdens een deep dive sessie die zich helemaal richt op money mindset achter komen wat mijn cliënten tegenhoudt en hun mindset shifts direct vertalen naar een financieel groeiplan.”

Taboe

Iets wat Janneke vaak tegenkomt bij haar cliënten is een duidelijke weerstand: “Geld is een thema waar een taboe op rust. De meeste mensen kiezen niet bewust hoe ze zich hiertoe verhouden. Ze hebben onbewust overtuigingen en associaties die ervoor zorgen dat het voor de een veel makkelijker is om geld te verdienen dat voor de ander. Als je geld ziet als iets hebzuchtigs en ingewikkelds, je ervaart dat daar ruzie bij kan komen kijken of je oordelen hebt over mensen met veel geld, kan dat veel invloed hebben op jouw gedrag en ervaar je meer weerstand. Misschien hou je daarom je prijzen laag, wil je je niet opdringen aan mensen en/of wil je iedereen kunnen helpen. Dat vertaalt zich in het financiële resultaat van je business. Je hebt een relatie met dit thema, met geld, en wanneer je die onderzoekt en dan bewust anders vormgeeft, ga je er op een hele andere manier tegenaan kijken. Dat kan je bewust ander gedrag vertonen en ga je vanzelf een ander resultaat zien.”

Het belang van mindset

Mindset is dan ook heel belangrijk voor Janneke, dat geldt op alle vlakken van haar leven: “Ik heb heel lang gedacht dat ik geen hobby’s had. Ik deed steeds iets anders, ik verveelde me nooit, maar ik wist niet precies wat nu echt mijn hobby was. Uiteindelijk kwam ik erachter dat mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling allergrootste hobby is. Ik vind het leuk om mezelf daarin te onderzoeken en uit te dagen, te kijken naar wat ik aan het creëren ben voor mezelf en hoe ik daarin kan groeien. Of het nu gaat over gezondheid, relaties of werk, ik vind het leuk om mijn eigen mindset ter discussie te stellen. Ik heb heel veel lichaamswerk gedaan. Zo belandde per ongeluk in een teachersopleiding van de ijstraining van Wim Hof, volgde ik een jaar een opleiding voor integrale massage en begon ik aan een ademcoachopleiding. Ik voel me daarin heel erg verrijkt. Soms verwarde me het, want ik vind alles interessant, maar ik wilde niet de coach of therapeut worden die zich op een van deze aspecten richt. Nu doe ik regelmatig een ijssessie, ademcoachsessie of massage omdat ik het leuk vind. Niet als teacher of therapeut, maar in mijn persoonlijke omgeving.”

In jezelf geloven

Toch komt het ook in Janneke’s werk veel naar voren: “Ik werk veel met coaches en therapeuten en hierdoor kan ik heel erg relateren aan het werk wat zij doen en weet ik wat van belang is. Ik spreek hun taal. Daarnaast vind ik het heel leuk om echt met hen mee te kunnen denken, daar voel ik heel veel drive in. Ik vind het werk wat ze doen heel waardevol, dus hoe mooi is het als je hier andere mensen dagelijks mee kan verrijken? Veel spirituele en hooggevoelige mensen hebben een talent wat niet altijd als een talent werd gezien, maar eerder als iets geks, waardoor ze het hebben weggestopt. De uitdaging als ondernemer is om jezelf en dat talent zichtbaar te maken en te laten zien dat je er anderen mee kan helpen. Dat is lastig, want als je vanuit je ziel werkt is het spannend om jezelf te laten zien en een prijskaartje aan je werk te hangen. Meer des te meer stevigheid je ervaart in wat je doet en hoe waardevol het is, des te meer je gaat merken dat anderen daarop gaan reageren. Als jij zelf vindt dat je ergens te veel geld voor vraagt, voelt de ander dat ook. Ik zeg altijd: mensen kopen jouw energie. Je mag er zelf daarom in geloven dat je jouw geld kan en mag verdienen met jouw talent.”  

Strategisch manifesteren

Om ondernemers te helpen om hun dromen waar te maken en hun doelen te bereiken, stelden we samen met Janneke een guide op die je leert strategisch te manifesteren. “In de guide vertellen we je hoe je hetgeen wat je graag wil bereiken op een zo’n moeiteloos mogelijke manier kan bereiken. Manifesteren gaat over hoe je wat je wil in je leven kan creëren. Er lijken twee kampen te zijn hierin,” aldus Janneke. “Het ene kamp is van het uitdenken, is rationeel, wil een plan maken, doelen stellen en er zo strategisch naartoe werken. Het andere kamp wil manifesteren, een intentie zetten, vanuit flow werken, en afstemmen. Het is bijna alsof wanneer je op kussen gaat zitten en hard genoeg mediteert, alles naar je toe komt. De guide laat zien hoe je die twee uitersten kan combineren zodat je kijkt naar wat je wil, je intentie kan zetten en niet alleen hard hoeft werken, maar ook gebruik kan maken van universum terwijl je tegelijk een strategie aan je intenties koppelt. Zo kan wat je wil bereiken sneller en makkelijker ontstaan en hoef je niet alleen maar afwachten, maar kan je er acties aan koppelen. ”  

Benieuwd naar hoe jij strategisch kan manifesteren om jouw dromen uit te laten komen en je doelen te bereiken? Je shopt de guide ‘Strategisch manifesteren’ hier.  

↑ Top of Page