Freebie

Download hier ons gratis e-book over hoe jij jouw eigen succes kunt definieren!

Deze 3 vragen helpen jou om in het ‘nu’ te leven

We zijn allemaal druk en continu in de weer; een bedrijf runnen, plannen maken, thuis de boel organiseren, er een sociaal leven op na houden en ga zo maar door. Hierdoor is de verleiding groot om je leven te zien als een probleem dat je moet oplossen. We zijn geneigd om met onze aandacht continu te zijn bij wat we allemaal nog moeten en willen – de toekomst – óf bij  wat er allemaal is gebeurd en wat anders of beter had gemoeten. En dat is precies wat ervoor zorgt dat je het huidige moment misloopt. Daarom stelt life coach Divya jou 3 essentiële vragen die je gaan helpen om meer in het ‘nu’ te leven.

Waarom in het ‘nu’ leven?

We verlangen allemaal naar meer rust in ons hoofd, naar minder het gevoel te hebben dat we van alles moeten, naar meer energie of minder moe zijn. Wat daar enorm bij helpt, is aanwezig zijn in het ‘nu’. Wanneer je meer ‘present’ bent, ga je ook zien hoe vaak je eigenlijk afgeleid bent en dus juist niet aanwezig in het ‘nu’. Dat je gedachten altijd maar doorgaan en dat ze altijd wel problemen weten te vinden die opgelost moeten worden. 

Door regelmatig stil te staan, bijvoorbeeld met behulp van meditatie, mindfulness of ademhalingstechnieken, vergroot je je bewustzijn. Daardoor zie je wat er gebeurt, namelijk dat je gedachten een soort onophoudelijke stroom zijn. Je leert dat je ervoor kunt kiezen om niet altijd mee te gaan in die gedachten die je overal en nergens naartoe leiden, behalve naar het nu.

Hoe leef je in het ‘nu’?

Wanneer je hier net mee begint kan dit knap lastig zijn! Dit komt vooral doordat je geneigd bent om te veroordelen hoe vaak je wel niet met je aandacht ergens anders bent. De grote uitdaging is om bij het waarnemen te blijven, jezelf niet te veroordelen en iedere keer je aandacht terug te brengen naar het nu.

Ik gun je echt dat je gaat stoppen met ‘druk zijn met druk zijn’. Dat je aanwezig bent in het nu en dat je het leven creëert wat je wilt. Niet dat waarvan je voelt dat het moet, of hoort, of van je verwacht wordt. NEE! Life is NOT a rehearsal, so use your time wisely!

Ik moedig je daarom echt aan om heel bewust te kiezen waar jij je leven mee wilt vullen. Wat wil je achterlaten? Wat zijn de spelregels van jouw leven? Het is jouw leven, je hebt er maar één en we weten simpelweg niet wanneer het ophoudt.

3 essentiële vragen

Wat kun je nu doen om meer het leven te gaan creëren wat jij wilt? Wanneer je wat tijd neemt om onderstaande drie vragen te beantwoorden, levert dat je een mooi ‘life format’ op, waarin je heel helder voor jezelf maakt wat voor leven je voor jezelf wilt creëren.

Vraag 1: Wat wil je achterlaten?
Wanneer je een fly on the wall zou zijn op je eigen uitvaart, wat wil je dan dat mensen over je zeggen? Hoe herinneren zij jou zich? Wat laat je na? Is het misschien jouw missie om mensen blij te maken door de dienst die je levert met jouw bedrijf? Of ga jij er helemaal voor om de beste moeder te zijn die je maar kunt? Het helpt enorm om hier iets te kiezen dat groter is dan jijzelf, iets waarvoor jij echt je bed uit wilt komen.

Vraag 2: Wat zijn jouw 5 kernwaarden?
Wat zijn de 5 belangrijkste dingen waar jij je leven mee wilt vullen? Zijn het liefde, plezier, ontwikkeling, vrijheid, van betekenis zijn? Of verbinding, schoonheid, creativiteit, dankbaarheid en vriendschap? Kies die 5 uit waar je volledig achter kan staan, ongeacht de omstandigheden.

Vraag 3: Wat zijn de spelregels van jouw leven?
Je moet je in het leven aan talloze regels houden, maar volgens welke regels wil jij het spel van jouw leven spelen? Is jouw regel ‘ik benader iedereen met vriendelijkheid’, ‘familie gaat altijd voor’ of ‘ik maak mezelf belangrijk’? Bedenk er zoveel als je wilt!

Wanneer je deze 3 vragen beantwoordt en als jouw guideline gebruikt, kies je heel bewust hoe jij je leven in wilt vullen. Mijn advies is om je hier ook regelmatig mee te verbinden, bijvoorbeeld tijdens je ochtendroutine of meditatie en visualiseer ook echt hoe het er voor jou uitziet wanneer je je leven hiermee vult. Op deze manier zorg je dat je niet de hele tijd maar opgaat in de waan van de dag, of je leven ziet als een probleem dat opgelost moet worden, maar creëer je heel bewust het leven wat jij graag wilt!

Divya Adriaanse is sinds 2019 eigenaar van haar bedrijf Heartschool. Door zowel on- als offline training en coaching, helpt zij drukke, ambitieuze vrouwen om meer rust, energie en vrijheid in hun leven te creëren. Divya helpt je om meer vanuit je hart en je intuïtie te gaan leven, zodat er meer flow ontstaat. Daardoor ervaar je minder stress en ben je minder bezig met wat je allemaal ‘moet’. Zo kun je de beste versie van jezelf worden en het leven creëren waar je naar verlangt!

↑ Top of Page