Freebie

Download hier ons gratis e-book over hoe jij jouw eigen succes kunt definieren!

5 tips om je vibe hoog te houden tijdens het werken

Een van de belangrijkste dingen van een succesvol ondernemerschap is je werk kunnen doen met positiviteit en energie. Dat hou je immers veel langer vol dan wanneer je overal aan moet trekken én door jouw positiviteit trek je de juiste klanten/opdrachtgevers/samenwerkingen aan. Maar soms is het best lastig om in die positieve vibe te blijven. Gelukkig heeft life coach Divya 5 tips voor je hoe jij jouw vibe hoog kan houden tijdens het werken. Lees je mee?

Je kent het vast wel: je bent vol energie aan de slag gegaan in de ochtend, helemaal happy en inspired. Je hebt goede moed, gave ideeën, loopt zelfs te zingen of te neuriën. Maar gedurende de dag kakt je energie in. Die gave ideeën zijn misschien toch niet zo uitvoerbaar, die samenwerking komt maar niet van de grond, de kleine klusjes die je gepland had lukken niet echt of kosten veel meer tijd dan je had gepland. Zucht… Vervolgens grijp je vaker naar je telefoon, check je Instagram/Facebook/LinkedIn op likes en nieuwe berichten, want je ‘moet nu eenmaal zichtbaar zijn’. Het doet je humeur geen goed wanneer je constateert dat jouw bericht geen nieuwe likes heeft en die van je concurrente wel. Sterker nog, zij schreeuwt van de daken hoe GEWELDIG het met haar business gaat en daar raak je van uit het veld geslagen. Herkenbaar?

Focus verliezen

Wat er in dit soort gevallen gebeurt is dat je afgeleid raakt en je focus verliest. Waar je ‘s ochtends nog begint met je goede intenties, heel goed voelt waar je het voor doet en helder hebt wie je wilt zijn deze dag, drijf je gedurende de dag af. En zo raak je ook je energie en je goede vibe kwijt… We leven in een omgeving die wordt gedomineerd door angst, stress en de behoefte aan controle. Je hoeft het internet maar te openen of de televisie aan te zetten en het is all around. We vertellen elkaar vooral de ellende die er allemaal gebeurt en focussen ons op wat er allemaal mis is en ontbreekt.

Als mensen zijn wij gevoelig voor invloeden van buitenaf, iets wat je vast herkent als je bent gaan ondernemen omdat je klaar was met al die negatieve impulsen, doen wat je niet leuk vindt of wat je vooral energie kost in plaats van oplevert. We hebben het dus echt nodig om in onze eigen energie te blijven. En dat kost moeite of gaat in ieder geval niet vanzelf! Maar hoe kun je nou die goede vibe en lekkere energie vasthouden op een dag? Hier een vijftal tips.

1. Zet je intenties

Verbind je gedurende de dag met je intenties die je in de ochtend hebt gezet. Is dit nog geen onderdeel van jouw dagstart/ochtendroutine? Begin ermee! 🙂

2. Zorg goed voor jezelf

Zorg goed voor je lichaam; neem een goede werkhouding aan, probeer niet langer dan 30 minuten achter elkaar te zitten en let goed op je ademhaling. Je hoeft natuurlijk niet enorm uitbundig te bewegen ieder half uur, even naar de wc/waterkoker/koffiemachine lopen kan al voldoende zijn.

3. Doe waar je blij van wordt

Zorg dat je doet waar je blij van wordt. Welke elementen maken dat jij een goede dag hebt? Zorg dat die in ieder geval op de agenda staan! Als je nog niet helder hebt voor jezelf wat voor jou een goede dag maakt, pak er dan eens een dag bij waar je je echt happy voelde en kijk welke elementen daarin zaten. Was je gefocust en hoe kwam dat? Welke taken deed je op die dag, in welke volgorde of op welk moment van de dag?

4. Neem de tijd

Heb je tijd om te ‘herstellen’ van afspraken, je goed voor te bereiden en op je gemak af te kunnen ronden? Of dender je van de ene in de andere (online) afspraak zonder even 2 minuten je ogen te sluiten en adem te halen, notities en afspraken te verwerken, enzovoorts? Sta wat bewuster stil bij de rustmomenten die je tussen afspraken of werkzaamheden door hebt om te voorkomen dat je constant blijft ‘rennen’.

5. Stel je eigen regels op

Maak jouw eigen bedrijfsregels. Hoe wil jij werken? Dat geldt zowel voor jezelf als in je samenwerking met je klanten, leveranciers en collega’s. Denk naast hoeveel uur per dag en dagen per week je wilt werken ook aan jouw belangrijkste waarden, welke klanten je aan wilt trekken, met wat voor soort mensen je wilt samenwerken, wat je doet als je een keer een off day hebt, hoeveel afspraken je minimaal of maximaal per dag/week wilt hebben, enzovoorts. Het is jouw business, jouw game!

Natuurlijk kun je nog veel meer doen om jouw positieve energie te behouden! Maar wanneer je deze tips toepast, heb je al grote kans dat het je veel beter lukt om je energie hoog te houden tijdens het werken, zelfs als sommige dingen misschien niet helemaal verlopen zoals je zou willen. Succes!

Divya Adriaanse is sinds 2019 eigenaar van haar bedrijf Heartschool. Door zowel on- als offline training en coaching, helpt zij drukke, ambitieuze vrouwen om meer rust, energie en vrijheid in hun leven te creëren. Divya helpt je om meer vanuit je hart en je intuïtie te gaan leven, zodat er meer flow ontstaat. Daardoor ervaar je minder stress en ben je minder bezig met wat je allemaal ‘moet’. Zo kun je de beste versie van jezelf worden en het leven creëren waar je naar verlangt!

↑ Top of Page