Freebie

Download hier ons gratis e-book over hoe jij jouw eigen succes kunt definieren!

5 manieren om 2021 positief te beginnen

Een nieuw jaar vol nieuwe mogelijkheden en kansen, zo zien wij 2021. Ben jij het ook zat dat iedereen constant bij de pakken neer zit vanwege een teleurstellend 2020 en wil jij dit nieuwe jaar met alle mooie mogelijkheden volledig omarmen? Dan is deze blog precies wat je zoekt! Wij geven je nu 5 manieren waarmee je vandaag al kan beginnen aan een positief 2021. Let’s glow get ‘em!

1. Wees dankbaar

“Pff, wat heb ik nu om dankbaar voor te zijn na zo’n shitty jaar als 2020…?” Trust us, meer dan je in eerste instantie misschien zou denken. Hoe verleidelijk het ook is om met de stroom mee te gaan en lekker te klagen over alles wat we in 2020 niet hebben kunnen doen, kan je ook stilstaan bij alles wat je nog wél hebt kunnen doen en natuurlijk al het moois wat 2021 je kan gaan brengen. Dankbaarheid uiten is een van de makkelijkste maar ook meest effectieve manieren om jezelf een goed gevoel te geven, dus – als je het nog niet deed – dit is hét moment om ermee te beginnen! Schrijf iedere dag minstens 3 dingen op waar jij dankbaar voor bent. Dat mag zo groot/klein zijn als je zelf wilt: van je heerlijke kopje koffie ’s ochtends of een fijne middagwandeling tot een succesvolle vergadering hebben geleid of een nieuwe verkoop gedaan. Deze kleine momentjes van dankbaarheid zorgen ervoor dat jij een stuk positiever tegen dingen gaat aankijken, echt waar!

2. Vier ieder succes

Deze ligt duidelijk in het verlengde van het uiten van je dankbaarheid: sta stil bij ieder succes wat je boekt en vier dat ook! Hoe zonde zou het zijn als je alleen maar je succes viert als je een grote mijlpaal hebt behaald? Waarom niet ook de stapjes die je moet zetten om bij je einddoel te komen vieren? Vier het niet alleen als je een opleiding hebt afgerond, maar vier het ook als je een bepaalde module of onderdeel hebt afgerond. Dat is immers weer een stapje dichter naar je einddoel, nietwaar? Vier het niet alleen als je jouw hele website hebt afgerond, maar ook als je een pagina af hebt of als je de structuur hebt gebouwd (daar gaat meer werk in zitten dan je vaak denkt). Sta stil bij iedere stap die je zet en wees daar ook trots op, dan krijg je én meer plezier in wat je doet én voel je je een stuk beter.

3. Maak een jaarplanning

Alhoewel je jaarplanning misschien nog behoorlijk leeg lijkt doordat het nog niet helemaal duidelijk is wat er allemaal mag en kan dit jaar, willen we je toch aanraden om hem alvast te maken voor jezelf. Niet alleen zorg je er daardoor voor dat je meer overzicht creëert – en daarmee onzekerheid wegneemt – ook kan je je op die manier beseffen dat er echt nog wel dingen zijn waar je naar uit kan kijken! Ja, ook als niet alles kan zoals we het gewend zijn. Focus je ook nu op wat er wél kan en maak alvast creatieve plannen voor events waarvan je weet dat ze eraan gaan komen. Voorpret is immers minstens zo leuk als de gebeurtenissen zelf, right?

4. Luister naar je eigen lichaam

Positiviteit ligt bij jezelf. Bij dingen doen die goed voor je voelen en dingen loslaten die dat niet doen. Door jezelf de ruimte te geven om te voelen en niet als een kip zonder kop door het leven te gaan. Daarom is het zó belangrijk om te luisteren naar je eigen lichaam. Die is immers de beste raadgever als het gaat om hoe jij je voelt. Kost iets jou veel te veel energie? Kijk dan of er mogelijkheden zijn om ermee te stoppen of om iemand anders dit over te laten nemen. Moet je een belangrijke beslissing maken? Luister dan altijd naar jouw onderbuikgevoel en probeer je rationele brein hier iets minder de leiding te laten nemen. Wil je bergen verzetten, maar geeft je lichaam aan dat je rust nodig hebt? Pak die rust dan, dan kan je daarna met veel meer kracht, plezier en impact gaan beginnen die bergen op te tillen. Luister naar je lichaam, dat geeft aan wanneer jij je goed voelt!

5. Omring jezelf met positiviteit

Wanneer je omringd bent door mensen die constant lopen te klagen en overal het negatieve van inzien, is het natuurlijk niet gek dat je daardoor beïnvloed wordt. En dat is zo zonde! Zorg er daarom voor dat jij jezelf omringd met positiviteit. Heb je een vriendin die constant loopt te klagen? Probeer dan eens een ander perspectief op te brengen of kies ervoor om je tijdelijk even terug te trekken en te connecten met vriendinnen die wél positief in het leven staan. Zie je de muren thuis op je afkomen? Gebruik dan accessoires waar je vrolijk van wordt (fijne kussens, lekkere geurkaarsen of een motiverend notitieboekje) om de sleur te doorbreken. Krijg je last van negatieve gevoelens door alle nieuwsberichten die je voorbij ziet komen? Zet dan de meldingen op je telefoon en je laptop uit voor die specifieke sites (zorgt ook gelijk voor minder afleiding, win-win dus!). Door je te omringen met positiviteit zal jij ook sneller geneigd zijn dingen van de positieve kant te bekijken en voel je je een stuk gelukkiger!

↑ Top of Page